Amintirile noastre sunt cele mai scumpe din lume!

Viața e un film iar noi suntem actorii. Avem de jucat fiecare rolul lui in aceasta viața. Astăzi, comemoram trecerea a patru ani de la stingerea unei vieti traite in slujba publicului, a celui care a fost Marin Moraru, unul dintre cei mai iubiți, dar și discreți actori ai teatrului și cinematografiei românești. Odată cu dispariția Maestrului, scena teatrului românesc, așezată in ceruri, alături de ingeri, a mai primit o stea, una care a stralucit pe pamant si a adus multe zambete pe chipurile oamenilor. Purtam cu totii in memorie figura blanda si usor nedumerita, a celui care a fost un adevărat geniu al comediei, Marinus, cum a fost el cunoscut printre prieteni și apropiați. Sensibil și delicat, un actor exceptional, a trăit cu discreție și si-a dăruit întreaga viață artei. Multumim, Maestre, pentru rolurile extraordinare create și reprezentațiile memorabile pe care le-ai avut! Draga Marinus, te vom păstra veșnic in amintire!

Prezenta discretă, figura lui care oglindea noblețea sufletului sau de om blând, bun, ingaduitor, modest, echilibrat și deopotrivă extrem de pretențios cu altii si cu sine însuși, aducea o pata de culoare in lumea teatrului românesc. Jocul sau unic transforma orice rol intr-un diamant șlefuit cu migală prin ore de nesomn, munca si dăruire, dar mai ales talent. ,,Fericirea mea e munca.”, declara marele actor.

Se simțea fericit când juca. Fiecare reprezentație a sa era un adevărat eveniment. Marinus a fost un actor constient de valoarea lui. Întâmplările, experiențele sale, unele triste din epoca comunistă, tot ce a însemnat viața sa ca om, dar mai ales că actor, au fost prezentate în cartea „vorbita” publicată antum, ,,Suntem ce sunt amintirile noastre”. Amintirea sa o vom purta în sufletele noastre, ale celor contemporani cu domnia sa, cei care au avut privilegiul de a-l vedea pe scenele teatrelor din Bucuresti si nu numai. Iar tinerii actori, citind despre Maestru, vor invata ce inseamna modestia, conștiinciozitatea, dăruirea și dragostea pentru munca de actor. Acestea toate, alături de talent, definesc personalitatea unui singur om, Marin Moraru.

Facebook Comments